Doğan Gülşen, Alt Yapılar Zorunlu Ders Olmalı..

Doğan Gülşen, Alt Yapılar Zorunlu Ders Olmalı..

Türkiye de futbolda altyapı en sıkıntılı durumlardan biri. Buradan oyuncu yetiştirme çok sıkıntılı yetişse de ne hikmetse son yıllarda büyük takımlarda göremiyoruz(!)

Futbol seyircisinin de buna katkısı var. Adam klas şöhretli ünlü futbolcu olmazsa tribüne gitmiyor, izlemiyor, kombine almıyor ürün almıyor takımına desteği bırakıyor, ne yapıyor yöneticiler altyapıdaki futbolcuya bakmıyor taraftarı tribüne çekecek futbolcu alıyor,daha çok ekonomik çıkarlar ön planda oluyor..

Futbol tamamen ekonomiye dayanıyor artık.



Türkiye de altyapılar ciddi olarak okullarda zorunlu ders olarak verilmeli artık.Böyle yaz okulları yapmak yeterli değil. Çocuk tam randıman sağlayamıyor,tam bir şeylere alışıyor öğreniyor hadi bakalım okula!

Türkiye futbol federasyonu ve eğitim bakanlığı beraber bu işe el atmalı artık ilkokul birinci sınıftan itibaren futbol eğitimi çocuklara verilmeli ancak böyle verim alabiliriz…

Türkiye de en iyi altyapı organizasyonu olan Altınordu bile yetenekli kabiliyetli, kaliteli çocukları okulu bıraktırıyor muş eğitim bırakılır mı? böyle altyapı anlayışı olur mu? sen resmen çocuktan faydalanmaya çalışıyorsun,hem eğitimine devam edecek hemde futbol eğitimi olacak..

Yeterli şekilde üstüne eğilinmiyor altyapının burdan bunu anlıyoruz…

Kolejler olmalı hem eğitimini yapacak hem futbol eğitimini geliştirecek gör bakalım o zaman alt yapılarımız nasıl verimli oluyor,ikisi bir arada olmalı. Ailelerde böyle durumda çocuğa destek olur. Bizde ya okul ya futbola zorluyorlar çok ailede çocuğunu eğitime yönlendiriyor çünkü futbolda devamlılığın garantisi yok,ya ”futbolcu olamazsa?” diye düşünüyor bu düşünceleri kafalardan silmeliyiz onun için futbolla eğitim iç içe olmalı bunlar zor şeyler değil plan ve program yapılırsa üstesinden gelinir..

Türkiye de futbolumuzun gelişmesini istiyorsak çok acele etmeliyiz çocuklar daha programlı çok amaçlı altyapıları ön planda olan eğitimle birlikte birlikte verilecek okulları bir an önce açmalıyız bu konuda çok geç kalındı…

Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarım için buraya tıklayınız!)




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN