Çiğli Belediyespor Maç Önü..

Çiğli Belediyespor Maç Önü..

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup lideri Somaspor, altıncı hafta karşılaşmasında Atatürk Stadında 12 puan ve averajla üçüncü sırada bulunan Çiğli Belediyespor’u , 28 Ekim 2018 Pazar günü Saat 14:00’de Soma Atatürk Stadında konuk edecek..

Sezonun beşinci haftası deplasmanda 3-2 mağlup ettiğimiz Salihli Belediyespor maçıyla geride kaldı. Geçen beş haftalık süreçte istediğimiz puanları almayı başardık.. Buna bağlı olarak ta 5.haftayı zirvede tamamladık..




Bildiğiniz gibi geçen sezonda lige fırtına gibi girmiş şampiyonluk hayalleri kurarken sonunu hüsranla kapatmıştık. O yüzden bu sezon bir bütün olarak daha temkinli olmamız gerekir. Önümüzde daha 19 haftamız var. Yani hedefe maç maç emin adımlarla gitmemiz lazım. Nitekim şu ana kadarda öyle sorunsuz gidiyor. Sorunsuz derken İzmirspor maçında keybedilen 2 puan aslında İzmirspor deplasmanına giderken benim için bir puan yeterli idi. Ancak oynanan futbol ve alınan sonuç bir biriyle örtüşmedi! Olsun her şeye rağmen namağlup lideriz..

Bu hafta rakip Çiğli Belediyespor

Bu hafta bir başka İzmir takımı Çiğli Belediyespor ile evimizde oynayacağız.. Son iki haftaya namağlup lider giren rakibimiz Çiğli Belediyespor, geçen hafta evinde Gülbahçespor’a 5-3 mağlup oldu ve liderliği bize devretmişti. Kırmızı-siyahlılar, Gülbahçespor karşısında 13.dakikada Kaan Yavuzcan’ın golü ile 1-0 öne geçmiş, 29.dakikada ise kaleci Uğur Köprülü kırmızı kart görmesi ile kalan 59 dakikada sahada 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kalmıştı..




Rakibi karşısında eksik kalan ev sahibi ekip, 35.dakikada Osman (Penaltı) ve 43.dakikada Mahmut’un gollerine engel olamamış ve ilk devreyi 2-1 geride tamamlamış.
Eksik olmasına rağmen rakip kalede etkili olmaya çalışan Çiğli Belediyespor, 57.dakikada Mahmut Yıldırım’ın golü ile beraberliği yakalamış. Kırmızı-siyahlılar, eksik kaldıkları rakipleri karşısında 60.dakikada Adem Acar, 75.dakikada ise Murat Serbest’in gollerine engel olamamış ve bir anda 4-2 geriye düşmüş.
82.dakikada Halil Yekta’nın golü ile farkı bire indirip ümitlenseler de 84.dakikada geçen sezon Somaspor’da takım kaptanlığımızı da yapan Azmi Polat’ın golüne engel olamadılar ve sahadan 5-3 mağlup ayrıldılar..
Gülbahçespor’a sıkıntılı bir doksan dakikanın sonunda farklı mağlup oldukları gibi takımın en iyilerinden biri olan ve bu maça kadar kalesinde sadece bir gol gören kalecileri Uğur’un 29.dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalması onlara ikinci bir darbe olmuş.

İki tanıdık isim var..

Takımlarında bizlerinde yakından tanıdığı 2016-17 sezonunda bizimde formamızı giyen orta saha oyuncuları Mehmet Özen ve Erhan Eren var.. Mehmet Özen Gülbahçespor maçında ilk onbirde başlamış ve 52.dakikada oyundan çıkmış..Erhan Eren ise geçen sene geçirdiği ciddi sakatlıktan dolayı henüz hazır olmadığından yedek kulübesinde oturmuş. (ayaktaki kaptanın yanındaki Mehmet Özen onun yanındaki Erhan Eren)

Daha önce iki kez karşılaştık..

Rakibimizle 2017-18 sezonunda oynadığımız maçlarda evimizde Jaba, Çağlar ve Sinan’ın golleriyle 3-0 galip ayrılmıştık.  Deplasmanda oynadığımız maçta ise 1-0 mağlup olmuştuk. (yukarıdaki foto evimizde 3-0 galip geldiğimiz maç sonrasına ait)



Bize döndüğümüzde;

Sakatlıkları süren Mirlan, Caner, Coşkun ve Atalay’dan yoksun çıkacağız.
Bu dört oyuncu gerçekten kaliteli oyuncular, ancak onların yerine oynayanlarda onlar kadar kaliteli ve faydalı oyuncular..

Sporseverler olarak bu sene takımdan isteğimiz ki bu kapasite onlarda var; Bölgesel Amatör Ligde geçen altı kötü sezonun izlerini inşallah bu sezon silecekler.. İki hafta önce evimizde oynadığımız Yalova Kadıköyspor maçının ilk yarısındaki coşkulu, arzulu, göze hoş gelen futbollarını her maç 90 dakikaya yaymaları. Bütün bunları gerçekleştirmeye çalışalım, ha istedik, yapmaya çalıştık bizde diyelim ki ‘’istedik ama olmadı”

Maç yazısını sporcu arkadaşlarıma istinaden; Soma Linyitspor’la 2.ligde mücadele ettiğimiz 1998’li yıllarda rahmetli Tevfik Lav hocamın maç konuşmasının sonunda elini sert bir şekilde tahtaya vurarak sarf ettiği şu cümlelerle noktalayalım. ‘’ARKADAŞLAR! VUCÜDUNUZDA DAVAYA İNANMAYAN BİR UZVUNUZ VARSA, SAÇININ TELİNDEN AYAK TIRNAĞINA KADAR, SÖK AT’’  

Başarılar Arslan Parçaları…SİYAH-BEYAZ DEVAM..




6.HAFTA MAÇLARI
Somaspor – Çiğli Belediyespor
Altınova Belediyespor – Urganlıspor
Ödemişspor – Burhaniye Belediyespor
Gülbahçespor – Yıldırım Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Salihli Belediyespor
Orhangazi Belediyespor –Yalova Kadıköyspor




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN