Cevdet Hoca

Cevdet Hoca

Soma’da yıllarca profosyonel ve amatör futbol oynayarak misyonunu tamamlayan Cevdet hoca, sportif anlamda Soma’ya değer katmaya devam ediyor.

.

Sporcu kimliğinin yanında Ege Linyit İşletmelerinde de çalışarak emekli olan ve uzun yıllar Soma da yaşayan Cevdet hoca, bilgi-birikim ve donanımıyla farklı kulvar olan habercilikte burada kalarak Soma da unutulmazların arasına girmiştir..

Soma da spor internet sitesini kurarak kendi imkanlarıyla Soma’nın ve bölgenin spordaki güncel haberleri bizleri ulaştırarak ayrıca büyük hizmet etmektedir..

Ama en büyük haberciliği bizler için yeri ve değeri bambaşka olan Soma Kaymakamlık turnuvasında veriyor.. Bütün takımların ilgilerini ve oynadığı maçların ertesi gün haberini yaparak bizleri sitenin müptelası olmamıza vesile oluyor.. Ayrıca büyük heyecan duyduğumuz turnuvada dört gözle oynadığımız maçın haber ve fotoğraflarını bekler buluyoruz kendimizi.. Haber ve resmin bir sanat olduğu yerde Cevdet hocanın çektiği kareler her zaman büyük beğenimizi kazanmıştır. Bütün bunların yanında maç anının yorumlarında da, tarafsız ve kendinin ekstra yorumlarıyla muazzam habercilik örneği göstermektedir..



İnsanlık yönüyle ikili ilişkilerde de gösterdiği samimiyet onun bu işte çok iyi olmasının başlıca nedenlerinden biridir. Bu yönde başarısı çok taktir edilir. Kaymakamlık kupası onun haberciliği ile farklı boyut alıyor. Cevdet hocanın yazacağı yazıda ve objektifinde ”nasıl görünüm acaba?” deyip maçın içinde oyuncular daha konsantre olup daha iyi hazırlanıyorlar maçlara.. Maç önü maç sonu sanki profosyonel maçlar gibi görüntüler olması Cevdet hocanın haberciliğinin etkisinin ne kadar büyük olduğunu çıkarıyor ortaya…

Ayrıca Somaspor içinde onun haberciliği ile gelişmeleri antrenmanların yerinde takibiyle takımın son durumun hakkında haberdar olup, Somaspor sevdasının peşinde koşanlara büyük hizmet getirmektedir. Pandemiden dolayı seyredemediğimiz maçları detaylarını kendine has görüş ve yazılarıyla takip ediyoruz..

Cevdet hoca bütün bunları bizlere ulaştırırken yorulabilir, zamanında eksik kalan, yerinde verilemeyen haber de olmuştur. Yaptığı iş maddi manevi kendisini zorluyordur. Bunu tahmin edebiliyoruz. Yetişmek, belki aynı anda farklı yerlerde olması da gerekebilir, yıldırıcı bir durum ama hoca yılmayarak bizlere haber ulaştırmaya çalışıyor kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.. Ve bu uğurda haberciliği devam etmesini temenni ederek, haberlerini beklemeye devam edeceğiz…Sağlıklı günlere.. Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN