Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 9.Hafta Değerlendirme..

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 9.Hafta Değerlendirme..

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 9.hafta karşılaşmaları geride kaldı.

Oynanan 5 karşılaşmada 1 maç ev sahibi takımın üstünlüğü ile biterken, 3 maçta deplasman takımları galip geldi. İki maçta ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

14 golün atıldığı 9.hafta karşılaşmalarında en farklı galibiyeti Altınova Belediyespor’u deplasmanda 4-1 mağlup eden Gülbahçespor elde etti.

Grup lideri Somaspor, deplasman turnesindeki beşinci maçında, Bölgesel Amatör Lig’in yeni takımlarından Urganlıspor’u , 30.dakikada Toma Tabatadze, 33.dakikada ise Agah Oktay Yılmaz’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek, Ayvalıkgücü Belediyespor, ve Salihli Belediyespor’dan sonra 3.deplasman galibiyet aldı.. Bizim için işler hiçte fena gitmiyor..Yukarıdaki görsele bakacak olursak; futbolcular mutlu, taraftar mutlu, hoca mutlu, başkan mutlu daha ne olsun? Umarım bu tabloyu sezon sonu da görürüz..

Bu hafta neler olmuş kısaca bir göz atalım..

Yıldırım Belediyespor 1-0 Orhangazi Belediyespor

Grupta, hiçte hesapta olmayan bir Yıldırım Belediyespor gerçeği çıktı karşımıza. Bursa takımları için ‘’aralarında küme düşmemek için mücadele ederler’’ dediğimiz üç takımdan biri olan Yıldırım Belediyespor, bir maç eksiğine rağmen lider Somaspor’la aynı puana sahip. Üstelik grupta tek namağlup takım olmanın yanında 4 golle de en az gol yiyen takım olma özelliğini taşıyor..
Yıldırım Belediyespor Orhangazi Belediyespor karşısına sahaya maçın mutlak favorisi olarak çıktı. Ev sahibi ekip, 90 dakika boyunca üstün oynayıp adeta ablukaya aldığı Orhangazi Belediyespor’un kilidini açmayı bir türlü başaramadı. Uzatma bölümünde karşılaşmanın orta hakemi Murat Madan’ın bitiş düdüğü beklenirken, 78.dakikada Feyyaz Yaşar’ın yerine dahil olan Bartu Çevik, 90+2.dakikada attığı golle, bitiş düdüğü değil santra düdüğü çaldırttı ve Yıldırım Belediyespor zorda olsa 3 puanı almasını bildi.
Yıldırım Belediyespor’da golden sonra yedek kulübesinde bulunan Feyyaz Yaşar kırmızı kart gördü.



Altınova Belediyespor 1-4 Gülbahçespor

Bir diğer Bursa takımı Gülbahçespor grupta ilginç sonuçlar almaya devam ediyor.. Ligin en iyi top oynayan takımlarından biri olan Çiğli Belediyespor’u deplasmanda 5-3 mağlup etme başarısı göstermiş, geçen hafta da evinde oynadığı Urganlıspor maçının uzatma bölümünde Osman Demir’in attığı golle beraberliği zor kurtarmıştı. Gülbahçespor, 9.hafta çıktığı Altınova deplasmanında; 44’ penaltıdan Osman Demir, 59’ Mahmut Güleç, 80’ Özer Dönmez ve 90.dakikada Metehan Bayrakçı’nın golleriyle rahat bir galibiyet aldı. Yani sağı-solu belli olmayan bir takım, zirveye tutunmaya devam ediyor..
Altınova Belediyespor’da işler hiçte iyi gitmiyor..Üst üste aldıkları mağlubiyetlerle, 9.hafta sonunda 3 puanla sondan ikinci sırada yer alarak taraftarlarını üzmeye devam etti. Ev sahibi ekibin tek golünü 85.dakikada Berkay Ekici kaydetti. Sabur Eser 88.dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Çiğli Belediyespor 0-0 İzmirspor

Çiğli Belediyespor-İzmirspor maçı haftanın zorluk derecesi en yüksek maçıydı..Bu karşılaşma bizi; Yıldırım Belediyespor-Orhangazi Belediyespor maçından sonra sonuç olarak yakından ilgilendiren diğer bir önemli karşılaşmaydı. Seyrettiğim takımlar içerisinde oynadıkları pozitif futbol ile beğenimizi kazanan ve ilk 4 içindeki rakiplerimizden en çok çekindiğimiz Çiğli Belediyespor’un, 90 dakikanın sonunda 0-0’lık sonuçla ayrılması açıkçası bizi sevindirdi.Tabii ki; bir maç eksiğiyle 5.sırada yer alan İzmirspor’uda göz ardı etmemek lazım..



Burhaniye Belediyespor 0-1 Ayvalıkgücü Belediyespor

Ayvalıkgücü Belediyespor’un; geçen hafta Somaspor deplasmanından 11-0 gibi tarihi farklı mağlubiyetle ayrılan Burhaniye Belediyespor karşısında kolay galibiyet alacağını umuyorduk. Ancak kolay geçecek denilen maçta kırmızı-beyazlılar 3 puana; 71.dakikada İsmailcan Taşkıran’ın ayağından bulduğu golle uzandı.
Burhaniye Belediyespor ligin dibine demir attı. Ayvalıkgücü Belediyespor maçında alınan mağlubiyetin yanında 89.dakikada Tahir Bıyıklı’nın kırmızı kartla oyun dışı kalması kötü gidişatın tuzu-biberi oldu.

Ödemişspor (bay)

Haftaya girilirken 13 puanla altıncı sırada yer alan İzmir ekibi Ödemişspor, 9.haftayı bay geçti ve bir basamak gerileyerek 7.sıraya indi.

Salihli Belediyespor 2-2 Yalova Kadıköyspor

Salihli Belediyespor şaşırtmaya devam ediyor! Sezona Ozan Donbaz ile başlayan ancak 5.hafta evinde Somaspor’a mağlup olmasının ardından 7.hafta takımın başına Zeki Erguvan’ı getirerek ‘’kan değişikliği’’ne giden, Salihli Belediyespor’da, yeni hoca yeni heyecan olmadı. Değişen hiç bir şey yoktu. Yeşil-beyazlı ekip evinde ağırladığı Yalova temsilcisi karşısında 12.dakikada Güney Atılgan’ın golüyle öne geçti. Herkes Salihli Belediyespor’un fark yapmasını beklerken; 50’ Hassan Yaya Seıro ve 54’ Rüstem Şen’in golleriyle 2-1 geri düştü. Deplasman ekibinde ikinci golü kaydeden Rüstem Şen, 59.dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ev sahibi ekip, eksik kalan rakibi karşısında beraberlik golünü 85.dakikada Aydın Kuzu’nun yerine oyuna dahil olan Hamzacan Başak’ın uzatma bölümünde attığı golle kurtardı.

10.HAFTA

Gülbahçespor – Ödemişspor
Somaspor – Altınova Belediyespor
İzmirspor – Yıldırım Belediyespor
Yalova Kadıköyspor–Çiğli Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Urganlıspor
Orhangazi Belediyespor – Burhaniye Belediyespor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN