Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 15.Hafta Değerlendirme..

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 15.Hafta Değerlendirme..

BAL Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’ta 15.hafta maçları da geride kaldı. Haftalar geçtikçe zirve yarışında kopmalar olsun diye beklerken, 1 Manisa (Somaspor), 2 Bursa (Yıldırım Belediyespor ve Gülbahçespor) takımı zirveye ambargo koydu.

SOMADASPOR

14 golün atıldığı 15.haftada en farklı galibiyeti Orhangazi Belediyespor’u deplasmanda Toma Tabatadze (2), Atalay Demirtaş ve Üzeyir Ergün’ün golleriyle 4-1 mağlup eden Somaspor elde etti. Yine en fazla golde bu maçta atıldı.(maçın detaylarına buradan bakabilirsiniz). Somaspor aynı zamanda 44 golle Yozgat 1959 FK ile birlikte Bölgesel Amatör Ligde fileleri en çok havalandıran takım oldu.

İkinci sırada yer alan Yıldırım Belediyespor, diğer gruplarda yer alan Şarkışla Belediyespor, Görelespor, Silifke Belediyespor ve Kırıkkale Büyük Anadoluspor’dan sonra  namağlup takımlar arasında yer aldı.

Hakemler 34 kez sarı kartına başvurdu. En fazla sarı kart (9 kez) İzmirspor-Gülbahçespor maçında çıktı.
15.haftanın tek kızaran oyuncusu ise Çiğli Belediyespor takımından Halil Yekta Kondu oldu.

Haftanın tek sürpriz sonucu beraberlik oranı yüksek olan maçta Gülbahçespor’un İzmirspor’u deplasmanda mağlup etmesi oldu.
Salihli Belediyespor Ramiz Turan’da ilk galibiyetini Altınova Belediyespor karşısında 2-1’lik skorla elde etti.

Yıldırım Belediyespor, Salihli Belediyespor ve Çiğli Belediyespor evinde kazanırken, Somaspor ve Gülbahçespor deplasmandan üç puanla döndü. Yalova Kadıköyspor-Ödemişspor maçı ise 0-0 berabere bitti.

Dedikten sonra birkaç satırla oynanan maçlarda kısaca neler olmuş bir bakalım..




ORHANGAZİ BELEDİYESPOR 1-4 SOMASPOR
Orhangazi Belediyespor karşısına Can-Üzeyir-Akın-Gökhan-Coşkun-Süleyman-Agah-Ufuk-Toma ve Berkant on biri ile çıkan Lider Somaspor, 3.dakikada Eren Özaydemir’in kafayla attığı golle 1-0 geriye düştü. Golün şokunu üzerinden çabuk atan siyah-beyazlılar, Toma Tabatadze (2), Atalay Demirtaş ve Üzeyir Ergün’ün golleriyle karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

YILDIRIM BELEDİYESPOR 2-0 BURHANİYE BELEDİYESPOR
Grubun tek namağlup takımı Yıldırım Belediyespor, Balıkesir temsilcisi Burhaniye Belediyespor’u  14 ve  65.dakikalarda penaltıdan  Mehmet Çağrı Alpaslan’ın  attığı gollerle 2-0 mağlup etti.




İZMİRSPOR 0-1 GÜLBAHÇESPOR
Haftanın zorluk derecesi yüksek karşılaşması İzmirspor ve Gülbahçespor arasında oynandı. Deplasman ekibi Gülbahçespor, 51.dakikada penaltıdan Osman Demir’in golüyle çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı..

ÇİĞLİ BELEDİYESPOR 2-1 URGANLISPOR
Çiğli Belediyespor 26.dakikada Kerim Aydın’ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının uzatma dakikalarında Urganlıspor adına Fatih Polat attığı golle ilk yarının skorunu belirledi:1-1
Ev sahibi ekip Çiğli Belediyespor, 55.dakikada Halil Yekta Kondu’nun kafa golüyle 2-1 öne geçti.
Galibiyet golünü atan Halil Yekta Kondu, golden 6 dakika sonra ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalara her iki takım adına da gol sesi çıkmadı ve karşılaşmayı Çiğli Belediyespor 2-1 kazandı.




AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR (BAY)
Haftaya girilirken 22 puanla 6.sırada yer alan Balıkesir temsilcisi Ayvalıkgücü Belediyespor, haftayı bay takım olarak geçirdi.

YALOVA KADIKÖYSPOR 0-0 ÖDEMİŞSPOR
Haftanın tek gol sesi çıkmayan karşılaşması Yalova’da oynandı. 7 Sarı kartın çıktığı karşılaşmada taraflar gol anlamında birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

SALİHLİ BELEDİYESPOR 2-1 ALTINOVA BELEDİYESPOR
Salihli Belediyespor evinde konuk ettiği Altınova Belediyespor’u Ali Berk Tetik 45+3 dakikada attığı golle 1-0 geriye düşmesine rağmen, Salih Kılavuz ve Sercan Tunç’un golleri ile karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip bu galibiyet ile Ramiz Turan’da siftah yapıp, taraftarında gönlünü aldı.




15.HAFTA TOPLU SONUÇLAR:
Yıldırım Belediyespor 2–0 Burhaniye Belediyespor
Çiğli Belediyespor 2–1 Urganlıspor
Salihli Belediyespor 2–1 Altınova Belediyespor
Yalova Kadıköyspor 0–0 Ödemişspor
İzmirspor 0–1 Gülbahçespor
Orhangazi Belediyespor 1–4 Somaspor
Ayvalıkgücü Belediyespor (Bay)
PUAN DURUMU

16.HAFTA MAÇLARI:
Somaspor – İzmirspor
Ödemişspor – Salihli Belediyespor
Urganlıspor – Yıldırım Belediyespor
Gülbahçespor – Yalova Kadıköyspor
Altınova Belediyespor – Çiğli Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Orhangazi Belediyespor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN