Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 14.Hafta Değerlendirme

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 14.Hafta Değerlendirme

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’ta ikinci yarının ilk karşılaşmaları 19 golle geride kaldı.
4 Maçı ev sahibi takımlar kazanırken, iki maç berabere tamamlandı.

SOMADASPOR

Haftaya girilirken 29 puanla zirvede yer alan Somaspor, Ayvalıkgücü Belediyespor engelini 4 golle geçerek, 14.haftayı da zirvede tamamlamayı başardı.
Liderin yakın takipçisi Yıldırım Belediyespor’un bay olduğu haftada bir diğer Bursa temsilcisi Gülbahçespor evinde Orhangazi Belediyespor’u 2-0 mağlup edip zirve takibini sürdürdü.
İzmirspor, Çiğli Belediyespor ve Ayvalıkgücü Belediyespor’un puan kaybetmeleri zirveden uzaklaşmalarına neden oldu.
Haftanın en çok golü, zorluk derecesi yüksek Somaspor-Ayvalıkgücü Belediyespor maçında atıldı. Karşılaşmayı seyretmeye gelen taraftarlar tam yedi gol gördüler.
Bir diğer en gollü maç ise beş golle Ödemişspor-İzmirspor maçı oldu.
Futbolun meyvesi olan gol sesi, Burhaniye Belediyespor-Çiğli Belediyespor maçından çıkmadı.
Hakemler 3 kez kırmızı karta başvurdu. Orhangazi Belediyespor’dan (Mehmet Kaya), Ödemişspor’dan (Mustafa Acun) ve Yalova Kadıköyspor’dan (Yasin Akan) haftanın kızaran oyuncuları oldular.

Kısaca 14.hafta maçlarına hep beraber bir göz atalım..




SOMASPOR 4-3 AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR
Haftanın zorluk derecesi yüksek maçı, Atatürk Stadında lider Somaspor’la, 22 puanla 6.sırada yer alan Ayvalıkgücü Belediyespor arasında oynandı.
9.dakikada Erdal’ın golüyle 1-0 yenik duruma düşen Somaspor, 43’de Berkant, 45+3’de Toma’nın golleriyle devreyi 2-1 önde tamamladı. 58.dakikada Ayvalıkgücü Belediyespor, Ömer’in uzak mesafeden attığı golle eşitliği yakaladı. Yediği beraberlik golünün şokunu üstünden çabuk atan siyah-beyazlılar, 62.dakikada yeni transferi Ufuk’un golüyle durumu 3-2, 71.dakikada da Atalay’ın golüyle 4-2 yaptı. Ayvalıkgücü Belediyespor’da oyuna ikinci yarıda dahil olan Carlos, 74.dakikada farkı bire indirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca Somaspor 1-0 geriye düştüğü maçtan 4-3 galip ayrıldı. (bu karşılaşmaya ait geniş detaylar için buraya, fotolar için şuraya tıklayınız)

YILDIRIM BELEDİYESPOR
Lider Somaspor’un en yakın takipçisi Yıldırım Belediyespor haftayı maç yapmadan bay geçirdi.

GÜLBAHÇESPOR 2-0 ORHANGAZİ BEL
Zirveden kopmak istemeyen Gülbahçespor, Bursa derbisinde evinde 10.sırada yer alan Orhangazi Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Gülbahçespor, 14.dakikada Mahmut Güleç’in kafa golüyle 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.
İkinci yarıya ev sahibi Gülbahçespor farkı artırmak, Orhangazi Belediyespor da zaman zaman beraberlik golü için pozisyonlar aradılar.
Gülbahçespor 78. dakikada Osman Demir’in penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı ve karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
3 yedekle Gülbahçespor deplasmanına giden Orhangazi Belediyespor’da 81.dakikada oyuna giren Mehmet Kaya, 90.dakikada kırmızı kart gördü.

ÖDEMİŞ 3-2 İZMİRSPOR
Bir başka derbi de Ödemiş Saraçoğlu Stadı’nda Ödemişspor ile İzmirspor arasında oynandı.
İlk yarıyı 13.dakikada Ödemişspor’lu oyuncu Emirhan’ın kendi kalesine attığı golle konuk ekip İzmirspor 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi Ödemişspor, 52.dakikada Gökhan Özkan, 55.dakikada Halil Karataş penaltı ve 66.dakikada Gökhan Özkan’ın golleriyle 3-1 öne geçti.
İzmirspor, karşılaşmanın 85.dakikasında oyuna ikinci yarıda dahil olan Tugay Ilı’nın golüyle farkı bire indirse de kalan süre beraberlik golü için yeterli olmadı ve zorlu İzmir derbisinden 3 puanla ayrılan taraf Ödemişspor oldu.




ALTINOVA BELEDİYESPOR 2-1 YALOVA KADIKÖYSPOR
Haftaya girilirken 3 puanla son sırada yer alan Altınova Belediyespor ile, 13 puanla 9.sırada yer alan Yalova Kadıköyspor Yalova derbisinde Hersekzade Ahmet Paşa Stadında karşılaştı.
Altınova Belediyespor, 39.dakikada Selahattin Enür’ün penaltıdan attığı golle devreyi 1-0 önde tamamladı.
Yalova Kadıköyspor, 62.dakikada Hassan Yaya Seiro’nun kafa golüyle eşitliği yakaladı.
Maçın bu skorla bitmesi beklenirken ev sahibi konumundaki ekip Altınova Belediyespor, 90+1’de yine Selahattin Enür’ün penaltıdan attığı golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
URGANLISPOR 1-1 SALİHLİ BEL
14 puana sahip Salihli Belediyespor ile 8 puana sahip Urganlıspor, Manisa derbisinde Urganlı Stadında karşı karşıya geldi. Maçın uzatma bölümlerine 1-0 önde giren Urganlıspor, Sercan Tunç’un ayağından yediği golle sahada yıkıldı kaldı.
İlk yarısı golsüz sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Urganlıspor, Ünal Kurtuluş’un golüyle 1-0 öne geçti.
75.dakikada Hamza Demirdoğan’ın yerine oyuna dahil olan Sercan Tunç, 90+5.dakikada attığı golle takımını adeta ipten aldı:1-1

14.HAFTA TOPLU SONUÇLAR
Somaspor 4–3 Ayvalıkgücü Belediyespor
Gülbahçespor 2 -0 Orhangazi Belediyespor
Ödemişspor 3–2 İzmirspor
Altınova Belediyespor 2– 1 Yalova Kadıköyspor
Urganlıspor 1 –1 Salihli Belediyespor
Burhaniye Belediyespor 0–0 Çiğli Belediyespor
PUAN DURUMU

15.HAFTA MAÇLARI
Yıldırım Belediyespor – Burhaniye Belediyespor
Çiğli Belediyespor – Urganlıspor
Salihli Belediyespor – Altınova Belediyespor
Yalova Kadıköyspor – Ödemişspor
İzmirspor – Gülbahçespor
Orhangazi Belediyespor – Somaspor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN