Almanyanın Elenmesi..

Dünya kupası maçlarında çok büyük  süpriz Almanya nın elenmesi oldu. Süpriz oldu da denilemez ama turnuvalarda Almanya nın grup aşamasında elendiği görülmemiştir..

KÖŞE:Doğan GÜLŞEN

Grup maçlarındaki futbolu bu elenme sonucunun sanki süpriz değilmiş gibi bir izlenim verdi çok maçlarda zorlandı, elenmeden önceki iki maçı Meksika ve İsveç maçlarında birinde yenildi İsveç-i de 90+5 attığı golle yendi son maçta da kimsenin tahmin edemediği bir şekilde Güney Kore’ye 2-0 yenilerek elenmiş oldu..

Peki neden turnuvaların hep favorisi gösterilen bende favori dedim bu duruma düştü.?

Almanya yı çalıştıran joachim low 2006 dan beri çalıştırıcısı her türlü başarıyı yakaladılar üzerlerinde mental bir yorgunluk vardı bu maçlarda da görülüyordu heyecanı sönük maçlar oluyordu Almanya nın. Oradan dön iyi bir golcü Miroslav Klose nin yerine golcü bulamadılar takıma Gomez bile uzun yıllar sonra Milli takıma döndüğü halde oda beklenileni veremedi zaten yedek bekliyordu eski Gomez değil tabii fizik olarak düşmüş..
Almanya 4.3.3 oynadı bu turnuvada Kross tek ön libero bütün orta saha yükü onda hücumları o yönlendiriyordu defansa yardıma da o gidiyor çok yük vardı üzerinde yeterince yardım görmedi sıkıntılar çok yaşadılar takım olarak geriye dönüşleri yapamadılar takım halinde çok pozisyon verdiler Almanya gibi disiplini ön planda olan takım takım savunmasında çok sırıttılar…

Kalecileri 9 ay gibi uzun bir sakatlıktan çıktığı halde direk oynaması çok şaşkınlık yarattı çünkü maç eksiği kendini çok belli etti beklenmedik golleri yedi Meksika maçı örneğin Neuer klasına yakışmadı..

Mesut Özil form düşüklüğü Almanları etkiledi pas oyununda yeterli değildiler kritik pasların adamı Mesut olmayınca maçı tam anlamıyla rakip alana yıkamadılar Müller öyle golleriyle takıma hayat veren bu oyuncu kanatlardan içeri kat ederek çok goller atmış forvet özellikli birisi olarak çok formsuzdu..

Löw hoca olarak ta oyuncu değişiklikleride skandal hiç verim alamadığı gibi oyunu daha çok bozan değişiklikler yaptı..

Neticede Almanya elendi. Değişik bir dünya kupasına sahne oluyor favorilerin iyi olmadığı defans önceliği daha çok olan bir maçlar silsilesi geride kalıp çeyrek finallere geçiliyor..

VAR SISTEMI

Var sistemi çok faydalı olduğunu gördük. Çok penaltı verilip iptal edildi ofsayt olan olmayan pozisyonlar var sistemi sayesinde gol oldu yada iptal edildi bu teknoloji hakemlerin daha dikkatli olmasını sağlıyor ama yinede bir iki pozisyon es geçildi. Artık eskisi gibi kendilerini kolay bırakan futbolcu olmayacaktır yada yan hakem ofsayt kaldırıp indirip yanlış bayrak olayı azami azalacaktır. Türkiye de biraz oturması kolay olmayacaktır gibi duruyor sonuçta maçı seyreden orta hakemi uyaran var hakemleri vicdanlarına kalmış bir durum..Sevgilerle Doğan Gülşen

Etiketler

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN