Aliağa’da Gol Sesi Çıkmadı..

Aliağa’da Gol Sesi Çıkmadı..

Somaspor, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına bir hafta kala, altıncı ve son hazırlık maçını, (BAL) Bölgesel Amatör Lig 9.Grup ekiplerinden Aliağa Futbol A.Ş ile deplasmanda oynadı.

İzmir Aliağa Stadında oynanan karşılaşmada her iki takımda futbolun meyvesi olan ‘’Gol’’ sevincini yaşayamadı ve karşılaşma başladığı gibi golsüz sonuçlandı.

Not:karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!..

HABER:SOMADASPOR.COM
ZEHİRLENEN SADECE BİZ DEĞİLİZ!
Yedi Somaspor sevdalısı ile maçı izlemek için Aliağa’ya gidip araçtan indiğimizde; hiçte yabancı olmadığımız hava ortamıyla karşılaştık!

Soma’yı aratmayacak bir hava ortamına sahip Aliağa, tam bir kirlilik merkezi. Petrol Rafinerilerinin yanında; demir çelik fabrikası, kağıt fabrikası, petro kimya tesisleri yüzlerce fabrika, zehirli dumanlarını filtrelerden geçirmeden hak getire… Yani sizin anlayacağınız sadece zehirlenen Soma’da bizler değiliz.. Karşılaşmayı yöneten hakemin başlama vuruşu ile de hava kirliliğini unutup maça odaklandık..




HAKEMLER:
Karşılaşmayı İzmir Bölgesi hakemlerinden Burak Gazi Ülker- Emrah Binali-Berkan Şen- 4.hakem R.Onur Coşkunset yönetti.

İlk düdüğün çalması ile birlikte 25 dakika sahada daha derli toplu görünen taraf bizdik..
Fazla gol pozisyonunun olmadığı ve kısır döngü halinde geçen karşılaşmada İlk tehlikeli atak 10.dakikada bizden geldi. Akın’ın defansın arkasına attığı topla buluşan Toma, kalecinin üzerinden aşırtı, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

44.dakikada bizim yakaladığımız pozisyonun benzerini Aliağa yakaladı. Defansımızın arkasına atılan topla buluşan Wetson’un Onur’un üzerinden yaptığı aşırtma vuruş, auta gitti.



İlk yarıya nazaran ikinci yarıya biraz daha etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu.
47.dakikada Wetson’un attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal oldu.

Billy ve Wetson ile etkili olmaya çalışan Aliağa Futbol A.Ş, 66.dakikada Billy’nin getirdiği topla buluşan Wetson’un vuruşunda, kaleci Onur başarılıydı.

Maçın sonuna doğru oyundan yavaş yavaş düşmeye başlayan Somaspor, ev sahibi ekibe pozisyonlar vermeye başladı.

85.dakikada yine Billy-Wetson odaklı gelişen Aliağa atağında Wetson’un röveşatası seyircilerden alkış aldı.
Karşılaşmanın orta hakemi B.Gazi Ülker’in başlayış ve bitiş düdüğü arasında futbolun meyvesi olan ‘’Gol’’ sesi çıkmadı.

SOMASPOR AÇISINDAN;
Hafta içinde İzmir Süper Amatör takımlarından Torbalıspor ile Soma Atatürk Stadında karşılaşan siyah-beyazlılar, 10.dakikada Üzeyir, 66.dakikada Atalay, 26 ve 82. dakikalarda Yusuf’un attığı gollerle sahadan 4-2 galip ayrılmıştı..
Somaspor, dün oynadığı maçta sahaya:Onur-Üzeyir-Akın-Caner-Coşkun-Süleyman-Olgay-Atalay-Hasan-Yusuf ve Toma on biri ile 4-2-3-1 şeklinde; bir nevi hafta sonu start alacak sezonun ilk maçı Ayvalıkgücü Belediyespor maçının provasını yaptı.
Kırgızistan Milli takımından sakat dönen Mirlan Murzaev, yine hafif sakatlıkları bulunan Oğulcan ve Berkant riske edilmezken, geçen sezondan kırmızı kart cezası bulunan Gökhan’ın forma giymediği karşılaşmada; ikinci ve üçüncü bölgelerde yetersizlik gözlerden kaçmadı.. Sakat ve formsuz oyuncuların sıkıntısı yaşanan Somaspor’da Mustafa Bahadır hoca da haklı olarak sürekli oyuncu değişikliklerine gitmek durumunda kalıyor. Hafta içinde Torbalıspor ile oynanan maçta defansta Mustafa Şengül’ün yerine-Caner Şen, orta sahada Agah Oktay Yılmaz’ın yerine -Olgay Coşkun ve Semavi Öztürk’ün yerine-Hasan Karaçengel değişiklikleri yaptı. Ancak sahadaki 11’in birlikte oynama deneyimleri henüz olamadığından doğal olarak skor üretmede ve oyunu domine etmede zorlandılar.
Bu maçın özelinde oynanan futbol bizleri tatmin etmezken, deplasmanda mağlup olmamamız da bizleri bi nebze sevindiren taraf oldu.
ALİAĞA FUTBOL AŞ AÇISINDAN;
İzmirspor- Ödemişspor – Çiğli Belediyespor ve Bornova Yeşilovaspor ile birlikte İzmir’i Bölgesel Amatör Ligde temsil eden takımlardan olan Aliağa Futbol A.Ş; Somaspor karşısında sahaya: Emir-Yunus-Güray-Ömercan-Aykut-Berkan-Arda-Emin-Yunus-Billy-Wuesei on biri ile 4-1-4-1 oyun kurgusu ile çıktı.
Bölgesel Ligin yeni temsilcisi Aliağa Futbol A.Ş takımı; ilk 25 dakika topu Somaspor’a bırakıp oyunu dar alana çekerek hızlı ve sprinter Billy ve Wetson gibi oyuncularıyla etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda sadece Wetson ile bir tane pozisyon bulabildiler..
Defansta Ömercan Arslan’ın yerinde ve zamanında yaptığı müdahalelerle Somaspor forvetine gol şansı tanımadılar.. Maçın sonlarına doğru biraz etkili olmaya çalışsalar da golle tanışamadılar..
ÖMERCAN ARSLAN BİLDİĞİMİZ GİBİ
Eski Somaspor’lu Ömercan Arslan Aliağa savunmasında başarılı bir görüntü çizdi. Ömercan’ın, Toma’ya göre boyunun kısa olmasına rağmen, zamanlama yeteneğiyle tüm kafa toplarını aldı ve takımı adına önemli işlerin altına imza attı.

KARŞILAŞMAYI MEHMET YIKILMAZDAĞ’DA SEYRETTİ
Karşılaşmayı seyredenler arasında hafta içerisinde Soma’da oynanan Torbalıspor maçında olduğu gibi bu maçta da rakibimiz Ayvalıkgücü Belediyespor teknik direktörü Mehmet Yıkılmazdağ‘da vardı. Yıkılmazdağ, karşılaşma boyunca notlar tutması gözlerden kaçmadı.

Bizim adımıza günün en güzel anı; her ne kadar kirli havası olsa da deniz kenarında oturup ”Balık Ekmek” yemek oldu..

Not:karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN