Akhisarspor Nereye Koşuyor?

Akhisarspor içinde çok önemli aynı şekilde şampiyonluk mücadelesinde olan Başaksehir içinde önemli bir karşılaşma vardı dün Akhisar’da..

KÖŞE:DOĞAN GÜLŞEN

Akhisarspor maça eksikler ve cezalı futbolcuların çokluğu ile sıkıntılı bir kadro ile oyuna başladı. hocada cezalı olunca zor bir karşılaşma olacağı belli oluyordu..

4.2.3.1 başladı Akhisar her zaman 4.3.3 başlarken bu gün rakip zorlu olunca iki ön libero yapmış hoca Serginho ve yeni transfer Rotman orta sahada Josue 10 numara pozisyonunda sol kanat Manu Regattin sağ kanat başladı..

ise 4.1.4.1 oy uynuyordu her zamanki gibi Emre tek ön libero Irfan can sol tarafında Mossoro sağ tarafinda tipik 4.3.3 te diyebiliriz ama önde baskı yaptıkları için 4.1.4.1 oluyorlar en önde Robinho golcü olarak oynuyor..

Başaksehirin en önemli özelliği topu koşturmak bireysel olarak kaliteli top yapabilen oyunculardan kurulu olunca soğukkanlı bir şekilde pas yapabiliyorlar..Visca en önemli oyuncuları her hücumda o var dripling ve hızlı ve seri bir şekilde oynamasiyla sağ taraftan çok etkili oluyordu Başaksehirde..

Akhisar da Caner Osmanpaşa ve yeni transfer cezalı olunca oraya mecburen orta sahadan Sissoko çekilmiş ama defans bloğu daha sıkıntılı hale gelmiş yan toplarda çok zaaf vardı,ilk golde böyle oldu sahada bir tane her zaman kafa golü atan oyuncu Epureanu vardı Akhisar defansında yine adam paylaşımında yaşanan sıkıntıdan çok rahat bir kafa vuruşu yaparak golünü attı..

Akhisar gole kadar iyi mücadele etti iki güzel pozisyon buldular değerlendiremediler bunda Başaksehir kalecisi Mert başarılıydı..

Başaksehir Akhisarin hep sol tarafından Visca ile hücum yapıyordu burda Manu yardıma gelmediği için her gelişte pozisyon oluyordu..ikinci gol yine caicara ile Visca nin verkaçindan ön direğe yapılan ortada Robinho ya sadece dokunmak kaldı. Artık Akhisarin işi zordu 2.0 yenik içeri gitti..




İkinci yarı moralsiz Akhisar etkili ataklar yapmaya başladı ikinci yarıya başlarken ilk değişiklik Barbosa girdi sağ önde oynamaya başladı Regattin sağ bek oldu Cikalleshi ile Manu yu çift forvet olarak görmeye başladık iyi yüklenmeye başlamıştı Akhisar golünü de buldu ama ofsaytı.

Bu dakikalarda birazda panikte vardı son noktada pas tercihleri bir şekilde yerini bulmuyordu uzaktan şutlar deniyor ama onlarda defanstan dönüyor yada kaleci Mertte kalıyor..Başaksehirin en önemli özelliği öne geçtiği zaman iyi kapanması rakibe pozisyon vermemesi..

Başaksehir oyunu kendi yarı alanında kabul edip skor avantajı olduğu için maçı böyle bitirmeye çalışıyordu yinede etkili kontrataklar buluyordu Visca ve Robinho ile..

Akhisar ikinci oyuncu değişikliğini yaptı Manu çıktı Bokila girdi oda etkili olamadı Cikalleshi yi de bir türlü topla buluşturamıyorduk yapılan ortalarda etkili olmuyor defans uzaklaştırmada sıkıntı yaşamıyordu..Akhisar ister istemez son bölümde oyundan düştü skoru kabullenmeye başladı son dakikalarda son oyuncu değişikliği yaparak belki bir gol buluruz düşüncesi yetmedi..

Başaksehir Emre çıktı diğer ön libero Gökhan inler girdi artık sadece daha iyi defans yapma amacındaydılar,bunu da başardılar Ardada değişti tam performans olarak iyi görüntü vermesede katkı sağlamaya çalıştı Dembaba son bölümde oyundaydı golünü attı Başaksehire faydalı olacağını gösterdi…

Akhisar kadro olarak iyi bir takım sadece bir galibiyet alması gerekiyor kötü oyunda oynamıyor bu hafta cezalılar olunca oyuncuların yerleri değişti uyumlu görüntü olmadı böyle olunca..Yönetim bilet fiyatlarını düşük tutarak taraftarların desteğinin artmasında güzel iş yaptı, önümüzdeki haftalar Akhisarspor istediği galibiyeti alacaktır. Fikstür olarak zor rakiplerle oynadı buda geçecek..

Önümüzdeki haftalar galibiyetler gelecektir bu oyun bunu gösteriyor moraller yüksek tutulmalı lig sıralaması fazla abartılmamalıdır daha çok maç var istenilen yerlere Akhisarspor gelecektir kadro ve oyun olarak bunu görebiliyoruz..
Yönetim taraftarın tribüne çekmek için her şeyi yapıyor taraftarda gelerek desteğini gösteriyor güzel günler yakındır..Desteğe devam… Doğan Gülşen (tüm yazılarını oku)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN