A-Milli Takım B-Grubunda Mücadele Edecek..

UEFA’nın A Milli Takım düzeyindeki yeni turnuvası UEFA Uluslar Ligi’nin kura çekimi bugün İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirildi.

Çek Milli Takımı’nın eski futbolcularından Vladimir Smicer’in çektiği kura sonucu A Milli Takımımız; UEFA Uluslar Ligi’nde İsveç ve Rusya ile birlikte B Ligi 2. Grup’ta yer aldı.

SwissTech Kongre Merkezi’nde yapılan ve A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerinin belli olduğu kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu katıldı.

Özel maç sayısının azaltılmasını sağlamayı amaçlayan ve ülkelere denk rakipleriyle daha fazla resmi maç yapma olanağı tanıyan UEFA Uluslar Ligi, aynı zamanda 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için alternatif bir yol teşkil ediyor. Üç takımlı dört gruptan oluşan B Ligi’nde takımlar rakipleriyle biri içeride biri dışarıda olmak üzere toplam iki kez karşılaşacak.

Eşleştiğimiz İsveç, B Ligi’nden 2018 FIFA Dünya Kupası’na katılan tek ülke olurken, diğer rakibimiz Rusya da Dünya Kupası’nı ev sahibi olarak organize ediyor.

KAYNAK:TFF

Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN