2018-19 Sezonunda Alt Yapıda En Başarılı Kulüpler Belirlendi

2018-19 Sezonunda Alt Yapıda En Başarılı Kulüpler Belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2018-2019 sezonunda U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerinde takımların katılımıyla düzenlediği Türkiye şampiyonalarında başarılı olan amatör kulüpler belirlendi.

2018-2019 sezonunda gençler kategorilerinde 7229 takım yerel liglere katıldı. Bu takımlardan illerinde dereceye giren 647 takım Türkiye Şampiyonalarına katılma hakkı elde etti.
5 ayrı kategoride 11 Mart – 8 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye şampiyonalarında kategorilere göre ilk dörde giren takımlar şöyle:

U19 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Birincisi: TALASGÜCÜ BELEDİYESPOR(KAYSERİ)
Türkiye İkincisi: İFA SPOR (İSTANBUL)

Türkiye Üçüncüsü: BANDIRMA BALTOK SPOR (BALIKESİR)
Türkiye Dördüncüsü: YÜKSEL GENÇLİK SPOR (ADANA)

U17 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Birincisi: ÇUBUKLU SPOR (İSTANBUL)
Türkiye İkincisi: BAŞKENT EDAŞ SPOR (ANKARA)
Türkiye Üçüncüsü: ADANASPOR A.Ş
Türkiye Dördüncüsü: FETHİYE İDMANYURDU (BURSA)

U16 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI



Türkiye Birincisi: TSE ARABAYATAĞI SPOR (BURSA)
Türkiye İkincisi: ANKARA YAŞAMKENT (ANKARA)
Türkiye Üçüncüsü: KADIKÖYSPOR (SAMSUN)
Türkiye Dördüncüsü: İSKENDERUN KAYRA SPOR(HATAY)

U15 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Birincisi: YOL SPOR (ELAZIĞ)
Türkiye İkincisi: KANUNİ SPOR (TRABZON)
Türkiye Üçüncüsü: ZARA EKİNLİ SPOR (SİVAS)
Türkiye Dördüncüsü: MERAM SPOR (KONYA)

U14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Türkiye Birincisi: MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR(MANİSA)
Türkiye İkincisi: SAKARYASPOR A.Ş
Türkiye Üçüncüsü: HEKİMOĞLU DOĞAN SPOR (TRABZON)
Türkiye Dördüncüsü: TEİAŞ SPOR (BATMAN)

En çok puanı Bursa Arabayatağıspor aldı

Gençler kategorilerinde illerinde dereceye girerek 2018-2019 sezonu Türkiye şampiyonalarına katılma hakkı kazanan 647 takım arasında TFF Amatör İşler Kurulunca yapılan puanlama sonunda gençler kategorilerinde 90 ve üzeri puan alan 2018 – 2019 sezonunun en başarılı 13 amatör spor kulübü belirlendi.



Puanlamada herhangi bir kategoride Türkiye şampiyonalarının 1.kademesine katılma 10, 2. kademesine katılma 20, ilk 4’e kalarak finalist olan takımlardan Türkiye dördüncüsüne 40, Türkiye üçüncüsüne 50, Türkiye ikincisine 60 ve Türkiye birincisine 80 puan verildi.

Yapılan puanlama sonunda Bursa Arabayatağıspor 5 altyapı kategorisinin beşinde de dereceye girerek Türkiye şampiyonalarına katılma hakkı kazandı. Katıldığı 5 kategorinin birinde Türkiye birincisi olarak müsabakalarını tamamlayan Bursa Arabayatağıspor toplamda almış olduğu 170 puan ile 2018-2019 sezonunun altyapıda en başarılı amatör spor kulübü oldu.

Samsun Kadıköyspor 140 puan ile en başarılı ikinci kulüp olurken, Trabzon Ortahisar Kanuni, Ankara Yaşamkent İlker Spor ve Diyarbakır DSİ Spor Spor 130’ar puan ile en başarılı üçüncü kulüpler, İstanbul Çubukluspor 120 puanla dördüncü , Elazığ Yolspor , Kayseri Talasgücü Bld Spor ve Konya Meram Karakartallarspor 110’ar puanla beşinci , Ankara Başkent Edaşspor , İstanbul Zara Ekinlispor ve Bursa Fethiye İdmanyurduspor 100’er puanla altıncı, İstanbul İFA spor ise 90 puanla yedinci olma başarısını gösterdiler.
KAYNAK:TFF


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN